Project Boon & Breg: Staan de machines wel aan?

Bij tulpenbollenbedrijf Boon & Breg in Andijk passeren jaarlijks in totaal zo’n 50 miljoen bloemen de poorten en wordt zo’n 90 hectare aan tulpenbollen geteeld. Om al deze tulpenbollen te kunnen verwerken hebben ze onlangs een nieuwe bollensorteermachine geplaatst.

Mede-eigenaar John Boon merkte al voordat de machine er stond op dat de ruimte akoestisch niet op orde was. Hij verwachtte dat wanneer de machine zijn werk ging doen, dit voor grote akoestische hinder zou zorgen. Hiervoor heeft hij ANR ingeschakeld.

Na het inventariseren van het probleem hebben wij een nagalmtijdmeting uitgevoerd waarmee we de huidige situatie in kaart hebben gebracht. Hieruit bleek dat de nagalmtijd ruim 3 seconden was. Dit in combinatie met een machine die veel geluid produceert, zorgt dit voor een ongezonde werkomgeving die veel invloed heeft op zowel de productie als de gezondheid van de werknemers.

Om de ruimte akoestisch te verbeteren hebben we onze Soundac Mute Baffles geadviseerd, en het resultaat mag er wezen. De nagalmtijd is van ruim 3 seconden gereduceerd naar minder dan 1,5 seconden.

John Boon vertelt: “Na het ophangen van de baffles is het geluidsniveau veel lager geworden. We moeten soms kijken of de machines wel aanstaan, want we horen ze niet meer. Voor de mensen die in de ruimte werken is het veel aangenamer geworden. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat!”

Meer weten?

ANR helpt u graag met het oplossen van geluidsproblemen. Wilt u meer informatie of een advies op maat? Neem dan contact met ons op!